luni, 30 martie 2015

Tendinte decoratiuni si amenajari interioare 2015

Pasteluri, elemente metalice, lemn, forme geometrice, combinaţii de alb şi negru. endintele anului 2015 pentru design interior reprezinta un nou curent de reinventare a stilului clasic luxos, seninatate, reciclare creativa, versatilitate in amenajare interioara, mobilier si decoratiuni interioare. 

Culorile anului 2015 in amenajarile interioare

Ca sa poti aduce in aceeasi incapere mai multe stiluri, trebuie sa te asiguri ca ai ales si paleta cromatica potrivita pentru pereti si pardoseala. Si ce poate fi mai potrivit decat o paleta cromatica placuta si discreta care sa-ti permita sa jonglezi dupa pofta inimii cu mobila si accesoriile.


Tendinta spre relaxare se face remarcata in mai toate domeniile, iar in domeniul amenajarilor interioare relaxarea se poate induce cu ajutorul stilurilor eclectic, industrial, rustic etc. Cu alte cuvinte, se afirma mai ales stilurile de amenajare diametral opuse celor rigide care sunt definite de linii drepte, culori sobre, textile si decoratiuni pretioase.

Lemnul, piatra naturala si metalul sunt materialele vedeta ale anului ce urmeaza. Se va pune accent in special pe lemnul vechi, reciclat, dar care pastreaza dovada faptului ca nu este la prima utilizare. Insa si lemnul nobil sau esentele exotice vor fi prezente in colectiile de mobilier din 2015. La capitolul finisaje, este momentul sa decorezi unul dintre peretii casei tale in parchet sau lambriu din lemn.

In ceea ce priveste mobilierul in tendinte in acest sezon, piesele de rezistenta sunt obiectele vintage, cu un aspect uzat, realizate din lemn natural, lemn vopsit, piele crapata sau fier forjat. Sa nu uitam insa de piesele de mobilier cu design retro, care revin in forta si acum.




luni, 16 martie 2015

Cum sa creati o energie feng shui buna in living cu ajutorul culorilor


Un Feng Shui bun în camera de zi se bazează pe aceleași reguli de energie ca feng shui-ul în întreaga casă.

O camera de zi, care este curata, fara praf, dispune de aer de bună calitate și lumină de bună calitate, are un fundament bun energie din care puteți începe crearea unui bun Feng Shui. Avand un sistem de organizare clar este o necesitate pentru un bun Feng Shui în camera de zi, mai ales dacă aveți copii.

Contrar credintei populare, copiii vă pot ajuta cu păstrarea livingului curat, aceasta este doar o chestiune de organizare clară și comunicare clară, desigur. În cazul în care fiecare element din sufrageria dvs. are propriul spațiu, posibilitatea de mizerie și dezordine este mult diminuata.

Alegerea unui sistem bun de decor in stil Feng Shui pentru camera de zi necesită de obicei un pic de lucru. Cel mai bine este să începeți cu înțelegerea Feng Shui-ului Bagua, sau harta energetică a casei tale. Odată ce știi careu Bagua Feng Shui in camera de zi vei avea claritate în cea mai bună alegere de culori, forme si materiale bazate pe elementul shui feng care trebuie să fie sprijinit.

De exemplu, în cazul în care camera de zi este în Feng Shui Bagua zona de Sud, atunci este excelent pentru a decora camera de zi cu nuante de foc si elemente lemn Feng Shui. Deci culorile roșu, portocaliu, galben, violet, împreună cu verde și maro vor crea o energie feng shui excelenta.
Așa cum există culori care vă ajută să creați o buna energie feng shui in camera de zi, există, de asemenea, culori si forme, care este cel mai bine să fie evitate. În exemplul de mai sus, culorile pentru de evitat sunt culorile elementului Feng Shui de apă.

Deci, evita o prezență puternică de culori in albastru și negru pentru decorul de sud din camera de zi, dacă doriți să păstrați o buna energie Feng Shui acolo. Observați spun "o prezență puternică", ceea ce nu înseamnă, pentru a evita aceste culori complet, doar pentru a folosi cu moderație.

În încercarea de a crea cel mai bun Feng Shui decorarea pentru sufrageria dvs. să nu uitați că aveți nevoie de toate elementele de 5 Feng Shui, doar în proporții diferite, astfel încât să fiti siguri că nu elimina elementul shui feng apă în zona de sud, doar o limitează în relație cu celelalte elemente Feng Shui.

În ceea ce privește cel mai bun aranjament de mobilier pentru camera de zi, de obicei aveti nevoie de ceva experimentare pentru a învăța sa creati mai multe zone din camera de zi pentru ca toate sa aiba energie calda, confortabila, și ușor diferita. Puteti sa va uiti pe cele mai bune resurse de design interior pentru a vă ajuta să faci asta.







luni, 9 martie 2015

Ce culori sunt cele mai potrivite pentru dormitor


Arta antica Feng Shui recunoaște profundul efect pe care culorile il au de asupra starii noastre fizice, emoționale și spirituale. Potrivit Feng Shui, culorile sunt conectate la cele cinci elemente din lumea naturala - foc, pământ, metal, apă și lemn - și joacă un rol important în echilibrarea spațiilor noastre de viață.

Dormitor:

Cele mai bune culori: tonuri de pământ, pasteluri

Nu recomandăm: culori aprinse, culori de foc cum ar fi rosu, purpuriu, roz sau portocaliu. Culorile inchise, cum ar fi negru, maro, gri, bleumarin sau verde închis, nu se recomandă, de asemenea.


De ce? Dormitoarele ar trebui să fie spații calme pentru a promova odihna și întinerirea. Elementul pământ este cel mai bun în dormitor. Culorile luminoase sunt prea active pentru dormitoare si culorile prea întunecate sunt prea deprimante. Dorim sa obtinem doza suficienta de odihna, dar nu pana la punctul deprimant.


Pentru dormitorul copiilor, asigurați-vă că nu ii pictati violet sau roz. Folosiți un verde salvie mai odihnitor și numai accesorizati cu mov și roz. Acestea sunt mult prea active pentru dormitor și, cel mai probabil copilului dumneavoastra ii va place sa se joace aici în timpul zilei, dar nu va dori să doarma pe timp de noapte.


duminică, 1 martie 2015

Cum sa-ti decorezi dormitorul in stil Feng Shui


Feng Shui este o arta si stiinta straveche care s-a dezvoltat in urma cu peste 3000 de ani, in China. Este un organ complex de cunostințe care arata cum sa echilibrezi energiile din orice spatiu dat pentru a asigura sanatatea si norocul pentru cei care locuiesc ea.

Principalele instrumente utilizate intr-o analiza Feng Shui sunt Compass si Bagua. Harta energiei feng shui, sau Bagua, este o grila octogonala care contine simbolurile I Ching, oracolul antic pe care Feng Shui se bazeaza. Cunoscand Bagua din casa ta va ajuta sa ințelegi legatura din zonele specifice feng shui ale casei tale la anumite zone din viata ta.

Un bun dormitor Feng Shui este un dormitor care promoveaza un flux armonios de energie hranitoare. Un bun dormitor Feng Shui este un dormitor care te va invita, te atrage, si te va calmeaza in acelasi timp. Un bun feng shui dormitor este distractiv si placut!

Cheia pentru folosirea Feng Shui pentru a schimba viata ta si a-ti atinge obiectivele este de a sti cum sa aplici Feng Shui Ba Gua, o harta veche care prezinta fiecare domeniu de casa ta, deoarece corespunde unui aspect specific al vietii tale.