luni, 9 martie 2015

Ce culori sunt cele mai potrivite pentru dormitor


Arta antica Feng Shui recunoaște profundul efect pe care culorile il au de asupra starii noastre fizice, emoționale și spirituale. Potrivit Feng Shui, culorile sunt conectate la cele cinci elemente din lumea naturala - foc, pământ, metal, apă și lemn - și joacă un rol important în echilibrarea spațiilor noastre de viață.

Dormitor:

Cele mai bune culori: tonuri de pământ, pasteluri

Nu recomandăm: culori aprinse, culori de foc cum ar fi rosu, purpuriu, roz sau portocaliu. Culorile inchise, cum ar fi negru, maro, gri, bleumarin sau verde închis, nu se recomandă, de asemenea.


De ce? Dormitoarele ar trebui să fie spații calme pentru a promova odihna și întinerirea. Elementul pământ este cel mai bun în dormitor. Culorile luminoase sunt prea active pentru dormitoare si culorile prea întunecate sunt prea deprimante. Dorim sa obtinem doza suficienta de odihna, dar nu pana la punctul deprimant.


Pentru dormitorul copiilor, asigurați-vă că nu ii pictati violet sau roz. Folosiți un verde salvie mai odihnitor și numai accesorizati cu mov și roz. Acestea sunt mult prea active pentru dormitor și, cel mai probabil copilului dumneavoastra ii va place sa se joace aici în timpul zilei, dar nu va dori să doarma pe timp de noapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu