sâmbătă, 30 mai 2015

Tendinte decorare dormitor 2015


Dormitoarele vin în toate stilurile, formele și dimensiuni, deci cum il decorezi pe cel propriu? Aveti idei de decorare a dormitorului aici. Cu mai mult de 80 de camere (și stiluri) de unde puteti alege, există idei pentru toata lumea. Și în acest an, dormitorul este în căutarea de a face unele modificări serioase. De la pat la ușă, tendințele din acest an sunt nou-noute.

În timp ce neutru va fi întotdeauna un favorit atunci când vine vorba de dormitor 2015 este de a face o declarație curajoasă atunci când vine vorba de alegerea culorii în dormitor. Portocaliu luminos, albastru regal, verde orbitor și roz vibrant vor fi de vânzare în secțiunea de lenjerie de pat din intreaga tara. Dacă nu pe pat, am anticipa chiar vedem selecții de mobilier în nuanțe vii.

Tendința tapet revine complet în 2015 și suntem gata sa o așteaptăm. Un mod minunat de a adăuga stil dormitorului, tapetul adaugă o un stil distinctiv . Sigur, ai putea apela și la vopsea, dar de ce, atunci când există tapet în jur.






sâmbătă, 23 mai 2015

Decoratiuni interioare in stilul baroc


Definit prin extravaganță, opulență și dramatism, stilul baroc se remarcă în special prin abundența de elemente decorative și prin culorile exuberante ce reproduc imprimeuri florale, portrete sau cadre de natură moartă. 

Decorarea interioarelor, ca si modalitate de infrumusetare si de transformare a spatiilor interioare, a preocupat omenirea inca din cele mai vechi timpuri. Designul contemporan redescopera spectaculozitatea formelor somptuoase, vii, pline de culoare, forme ce caracterizeaza barocul.

Ca sa intram si mai mult in detalii, ar trebui sa spun ca mobilierul stilului baroc este caracterizat de liniile curbate, formele bombate si convexe. Poate cele mai reprezentative piese ale acestui curent au fost piesele de mobilier create pe vremea domniei Regelui Soare (Ludovic al IV-lea), definite de o sumedenie de elemente decorative si de tapiterii luxuriante.

Primul element care iti atrage atentia intr-un interior in stil baroc sunt peretii bogat ornamentati. Daca alegem tencuiala, aceasta va fi in nuante inchise si bogate (visiniu, verde padure, indigo, albastru prusac ori purpuriu), iar pe ea putem desena simboluri heraldice ori broderii florale complicate, in culori contrastante - spre exemplu, ocru, galben, rosu sau verde pe un fond indigo. Putem opta de asemenea pentru un tapet bogat din damasc, ori cu modele sofisticate, care sa includa auriul / argintiul. Sau putem recurge la tehnica lambrisarii peretilor, mai ales in lemn, daca vrem sa sporim senzatia de intimitate a caminul.